Monthly Archives: Μαρτίου 2020

Προς τους  Γονείς και Κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι από την Δευτέρα 30/03/2020 ξεκινά πρόγραμμα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ) στην πλατφόρμα SISCO WEBEX για το οποίο θα ενημερώνεστε μέσω email. Για αυτό είναι σημαντικό να έχετε δώσει ΟΛΟΙ τα emails σας, όπως έχει τονιστεί σε προηγούμενη ανακοίνωση. Για να συνδεθούν οι μαθητές και να παρακολουθήσουν τα τηλε-μαθήματα, αρκεί να μπουν στο link του κάθε μαθήματος που γίνεται για το τμήμα τους. Για το link αυτό του κάθε καθηγητή, θα ενημερωθείτε με email. Για τη σύνδεση στο μάθημα δεν απαιτείται να κάνετε εγγραφή ή να δημιουργήσετε λογαριασμό. Πληκτρολογείστε το όνομα του μαθητή και όχι ψευδώνυμο ή κωδικό. ΟΣΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ.

Για τους μαθητές που ΚΑΚΩΣ μπήκαν την πρώτη φορά με ψευδώνυμο, πρέπει να το αλλάξουν σύμφωνα με τις οδηγίες: ΑΛΛΑΓΗ USERNAME

 

Προς τους μαθητές: Παρακαλούμε να μην κάνετε χρήση προσωπικών δεδομένων των καθηγητών ή των συμμαθητών σας που συνδέονται σε τηλεδιάσκεψη, με τρόπο που θα μπορούσε να προκαλέσει νομικά προβλήματα σε σας ή στους γονείς σας.

Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες. Να έχετε όλοι υγεία, δύναμη και αισιοδοξία!

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

 

Ενημέρωση για email γονέων & κηδεμόνων

 Οι Γονείς & Κηδεμόνες που δεν έχουν κοινοποιήσει μέχρι στιγμής στο σχολείο την ηλεκτρονική τους διεύθυνση ώστε να λαμβάνουν τα ενημερωτικά μηνύματα, μπορούν να μας αποστείλουν το email τους στο 7gymathi@sch.gr αναφέροντας απαραιτήτως το ονοματεπώνυμο του/της μαθητή/τριας και το Τμήμα.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. Φ8/38091/Δ4/16-03-2020 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ. οι μαθητές μας, κατά την περίοδο αναστολής λειτουργίας των μαθημάτων,  μπορούν να χρησιμοποιούν το παρακάτω πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης με ασύγχρονη μέθοδο διδασκαλίας (ανά Τάξη).

Α. Μέσω της ιστοσελίδας του σχολείου, επιλέγοντας την αντίστοιχη τάξη. Οι μαθητές μπορούν να επικοινωνούν  και να στέλνουν τις εργασίες τους στους καθηγητές του σχολείου  στα   emails   τους.
 

ΤΑΞΗ Α         ΤΑΞΗ Β       ΤΑΞΗ  Γ

 

Β. Μέσω των μαθημάτων στο eclass.sch.gr

Για να δείτε τα μαθήματα του του σχολείου: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Για να εγγραφείτε και να παρακολουθείτε τα μαθήματα του σχολείου, συνδεθείτε με λογαριασμό Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου στο https://eclass.sch.gr/

Προς τους γονείς και κηδεμόνες

Παρακαλούμε να μεριμνήσετε για τη δημιουργία λογαριασμού των παιδιών σας, μαθητών/-τριών του 7ου Γυμνασίου Αθηνών, στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο για την δυνατότητα συμμετοχής τους στην πλατφόρμα   e-class (εγγραφή μέχρι 06/04/2020). Οδηγίες για εγγραφή στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και στο eclass:

ΟΔΗΓΙΕΣ για eclass

 Ενημέρωση για email γονέων & κηδεμόνων

 Οι Γονείς & Κηδεμόνες που δεν έχουν κοινοποιήσει μέχρι στιγμής στο σχολείο την ηλεκτρονική τους διεύθυνση ώστε να λαμβάνουν τα ενημερωτικά μηνύματα, μπορούν να μας αποστείλουν το email τους στο 7gymathi@sch.gr αναφέροντας απαραιτήτως το ονοματεπώνυμο του/της μαθητή/τριας.

 

Αγαπητοί μας μαθητές, η προσωρινή διακοπή των μαθημάτων σας παρέχει άφθονο ελεύθερο χρόνο τον οποίο μπορείτε να αφιερώσετε στην ανάγνωση ενός λογοτεχνικού βιβλίου. Οι καθηγητές του σχολείου μας σας προτείνουν το μυθιστόρημα  Αιολική γη του Ηλία Βενέζη, που παρουσιάζει τις παιδικές αναμνήσεις του συγγραφέα από τις Κυδωνίες της Μικράς Ασίας, όταν ο ίδιος και η οικογένειά του έπεσαν θύματα διωγμού κατά τη διάρκεια του Α Παγκοσμίου πολέμου. Ελπίζουμε το βιβλίο που επιλέξαμε να σας αρέσει και να σας ταξιδέψει ευχάριστα στις σελίδες του.Καλή ανάγνωση, λοιπόν και ευχές για καλή υγεία.
 
ΑΙΟΛΙΚΗ ΓΗ (ΗΛΙΑ ΒΕΝΕΖΗ)
 
Επίσης σας προτείνουμε τα παρακάτω βιβλία:
 ΤΡΕΛΑΝΤΩΝΗΣ – Πηνελόπη Δέλτα
ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ – Πηνελόπη Δέλτα
«Ο ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ» – eBooks4Greeks.gr
 

 Οι  καθηγητές του σχολείου  προτείνουν στους μαθητές της Γ τάξης να δουν την ψηφιακή περιήγηση στο Μουσείο Γουλανδρή:

https://goulandris.gr/el/collection/works-of-art

Από τον Διευθυντή του Σχολείου: Μήνυμα για την 25η Μαρτίου

Από τις καθηγήτριες Ι.Πέτση και Σ.Σαβράμη (Υπεύθυνες γιορτής):  VIDEO για την 25η Μαρτίου

 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 2ου ΚΕΣΥ Α ΑΘΗΝΑΣ ΑΠΟ 13/03/2020 ΕΩΣ 24/03/2020»: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 2ου ΚΕΣΥ Α ΑΘΗΝΑΣ ΑΠΟ 13_3 έως24_3_2020

 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 2ου ΚΕΣΥ Α ΑΘΗΝΑΣ ΑΠΟ 26/03/202: Επιστολή προς γονείς κηδεμόνες

Με σκοπό την υποστήριξη των μαθητών/τριών, των γονέων – κηδεμόνων και
των εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων ευθύνης μας, αλλά και της ευρύτερης κοινότητας,
σχετικά με την αποτελεσματικότερη διαχείριση των έκτακτων μέτρων λόγω του κορονοϊού (COVID- 19)
το Επιστημονικό Προσωπικό του 2ου Κ.Ε.Σ.Υ. Α΄Αθήνας προχώρησε στο σχεδιασμό και έκδοση του
«Οδηγού Υποστήριξης κατά την περίοδο της επιδημίας COVID- 19»: ΟΔΗΓΟΣ

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΟΔΥ

«Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι, στο πλαίσιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την πρόληψη της διασποράς του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 στις σχολικές μονάδες και την κοινότητα»

Για τις οδηγίες πατήστε  ΕΔΩ

 

Κλείνουν προληπτικά από αύριο 11/03/2020 για 14 ημέρες  τα σχολεία όλης της χώρας  με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα.

Μετά την σχετική οδηγία για ακύρωση των σχολικών εκδρομών, ΔΕΝ θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω διδακτικές επισκέψεις στην Μπενάκειο Βιβλιοθήκη ως εξής:

τμήμα Β3: Δευτέρα 9/3/2020

τμήμα Β4: Τρίτη 10/3/2020

τμήμα Β5: Τρίτη 17/3/2020

Ακυρώνεται επίσης η επίσκεψη μαθητών της Γ τάξης στο Ιστορικό Αρχείο του ΕΚΠΑ την Τετάρτη 11/3/2020.

 

 

 

Από τις διδακτικές επισκέψεις στο  Μουσείο Θεοχαράκη, στον Κεραμεικό και στην Μπενάκειο Βιβλιοθήκη.

theoxaraki

kerameikos

benakeios

Μαρτίου 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Φεβ   Απρ »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031